Voor de tweede keer zie ik nu in een vraag de term 'deftig', en daar wordt geen 'chique' mee bedoeld. Welke betekenis heeft het wel?

Is het jongerentaal, of is het een Vlaams woord?

Toegevoegd na 4 uur:
En dan zou ik ook graag weten hoe het Vlaams aan die betekenis gekomen is. Wat is daar de etymologie van?

Toegevoegd na 6 uur:
Een leuk artikel gevonden over het betekenisverschil tussen het Nederlandse en het Vlaamse 'deftig': zie http://www.vrt.be/taal/deftige-friet

Toegevoegd na 6 dagen:
De duidelijkste uitleg van de betekenis van het woord zoals dat in België gebruikt wordt, maar helaas geen oorsprong daarvan, staat bij punt 6 van http://gtb.inl.nl/iWDB/search?actie=article&wdb=WNT&id=M013261&lemma=deftig :
"Voor zijn taak of bestemming berekend; degelijk; deugdelijk; geschikt".

Weet jij het antwoord?

/2500

Deftig kan ook degelijk, geschikt betekenen. Toegevoegd na 2 minuten: Vraag heeft betrekking op de vraag: "Kan iemand me helpen met wt tips voor een game journalist?"

Bronnen:
http://www.vlaamswoordenboek.be/definities...

Voor zover ik weet is "deftig"niet vlaams. Ik ken het al vanaf mijn jeugd, vlak na WOII, in een boerendorp in West Friesland (Noord Holland). Terwijl voor mij "chic" uitsluitend een maniet vaan kleden is, is deftig méér. Het is ook een stijl van bewegen, rechtop, neus wat omhoog (met lorgnet of monocle), en ook wat neerbuigend naar de gewone man. Misschien een beetje "Haegs", en statig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100