Waarom dempt men pas de put als het kalf verdronken is?

Als het kalf verdronken is dan dempt men pas de put, dus als het kalf er niet in valt dan heeft het dempen toch geen nut? Toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het gaat erom dat je pas spijt krijgt, of actie onderneemt, als het kwaad al geschied is.

de put is een gevaarlijke sitatie, want het kalf zou erin kunnen vallen Daar komt ook het spreekwoord vandaan, eerst moet er iets echt goed mis gaan voordat de situatie verandert word

Zolang alles goed gaat, gaat het goed. Waarom zou je dan iets veranderen? Dat is vaak de reden achter deze gezegde.

Als het kalf niet verdrinkt kan men er geen lering uit trekken. Daarom zijn onze politici zo genereus om jaar in jaar uit dezelfde fouten te blijven maken opdat wij er lering uit trekken.

Dit gaat over situaties waarvan je weet dat er een keer iets misgaat, de vraag is niet als, maar wanneer. Hier vlakbij is bijvoorbeeld een gevaarlijke verkeerssituatie en vele vragen zich af of er eerst iets moet gebeuren voordta ze wat er aan gaan doen. Dat is dus het verhaal dat eerst het kalf er in moet vallen en dat ze dan pas de put dempen (dichtgooien).

Als ik het letterlijk neem: waarschijnlijk zijn mensen ten eerste verstijfd wanneer ze zien dat een kalf verdrinkt, ten tweede is het 'menselijker' om de nog levende kalf geen zand in de ogen en mond te strooien (dat maakt zo'n kalf razend en levenslustig), ten derde zou het stof alleen maar weer de put uitwaaien wanneer het kalf nog beweegt. Tot slot zou ik ook nog kunnen verzinnen dat het handiger is om te verifiëren dat het kalf echt dood is, en dat het vanuit christelijk/principieel/cultureel oogpunt onwaardig zou zijn om iets levends te begraven. Toegevoegd na 1 minuut: *verstijfd: a la gefascineerd, angstig, etc

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100