Ik werd erg uitgelachen omdat ik zei dat Latijn verwant was aan Grieks (van oorsprong). Hoe zit het dan wel?

het ging om het woord Eureka, ik zei dat het Latijn was, maar dat bleek Grieks (?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Latijn en Grieks hebben wel degelijk veel met elkaar te maken! De Griekse beschaving was een beschaving met heel veel slimme ideeën en veel dingen die nog steeds worden gebruikt. Maar toen kwamen de Romeinen, die heel Europa wilden veroveren en die kwamen dus ook in Griekenland. Toen hebben ze heel erg veel overgenomen van de grieken, waaronder ook veel griekse woorden. En omdat de Griekse beschaving zo groot was, kwamen veel Grieken naar Rome om daar les te geven in dingen als Filosofie en Retorica (de kunst van het spreken). Het woord eureka, komt trouwens wel van een griekse filosoof/wiskundige Archimedes. Toen hij had bedacht dat je het volume van een lichaam kan bereken, door het lichaam onder te dompelen in water en dat water dan te meten, riep hij Eureka, wat letterlijk dus betekent "ik heb het gevonden".

Grieks en latijns inderdaad verre familie van elkaar. Het onstaan van deze taalstroom ligt namelijk in India en eindigd in Engeland

Grieks was er veel eerder, Latijn is veel later ontstaan in het land wat wij nu Italie noemen. Aaangezien alles samenhangt in deze wereld zullen ook latijn en griek wel gemeeschappelijkheden hebben. Maar dan heeft het begrip 'verwant zijn aan' nauwelijks betekenis.

Het is wel degelijk verwant. Heel goed. In het Italiaans vindt je zelfs heel veel Griekse woorden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100