Wat is het verschil tussen gebruik en verbruik?

Ik gebruik maggie in de soep,ik verbruik maggie in de soep.Kan het allebei of moet er bij verbruik een aantal(zoveel eenheden)tussen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

gebruik. het gebruik zelfst.naamw.Uitspraak: [xəˈbrœyk] Verbuigingen: gebruik|en (meerv.) 1) keer dat je iets gebruikt Verbuigingen: g.mv. (meerv.) Voorbeelden: `voor eenmalig gebruik`, `voor eigen gebruik`, `iets in gebruik nemen`, `gebru... Gevonden op http://www.woorden.org/woord/gebruik gebruik •een standaard manier van doen. •toepassen van iets. Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/gebruik Gebruik De gebruiks- of bedieningsfase is één van de vier levensfasen van een installatie of gedeelte (maatregelen) daarvan. Het is de fase waarin de inrichting, inclusief het opstarten en uitschakelen van de installatie, normaal in bedrijf is. Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10186 Gebruik Bediening, installatie (met inbegrip van installatie ter plaatse), onderhoud (controle), reparatie, revisie en opknappen. Gevonden op http://www.encyco.nl/nol.php gebruik Synoniem: middelengebruik Uitleg: van middelen of activiteiten die verslavend kunnen zijn NB: voor gebruik in bredere zin, bijvoorbeeld van voorzieningen gebruik consumptie, van auto`s gebruik autogebruik, van computers gebruik computergebruik enz.; voor het niet gebruiken v Gevonden op http://www.thesauruszorgenwelzijn.nl/gebruik.htm Gebruik Let op: Spelling (deels) uit 1864: o. (-en), aanwending, beschikking; gewoonte; -maken van; dit is niet meer in -; de zeden en -en van een land; het - wil het zoo. ~ELIJK, (B. ~LIJK), [bijvoegelijk naamwoord] (-er, -st), in algemeen gebruik. ~EN, [bedrijvend werkwoord] [gelijkvloeiend] (ik gebruikte, heb gebruikt), aanwenden, bested Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/cali003nieu01_0010.htm Verbruik. het verbruik zelfst.naamw.Uitspraak: [vər'brœyk] het opmaken van iets door het te gebruiken Voorbeelden: `stroomverbruik`, `benzineverbruik` ... Gevonden op http://www.woorden.org/woord/verbruik verbruik Synoniem: kleinverbruikMeer specifieke term: consumptieZie ook: duurzame ontwikkeling, Gevonden op http://www.thesauruszorgenwelzijn.nl/verbruik.htm Verbruik het verbruiken: zie voor het gemiddelde rendement van de verschillende verven het artikel Schilderen Termen Verklaard. Gevonden op http://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf/26711-schilderen-a-tot-z-in-het- VERBRUIK 1) Consumptie 2) Hoeveelheid die men consumeert 3) Vertering Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/VERBRUIK/1

Verbruik geeft aan dat je er heel veel van gebruikt, het gaat op of je strooit het er kwistig in. Gebruik betreft het normale omgaan met de hoeveelheid. Je kunt in de soep wat Maggi doen, dan gebruik je het flesje Maggi. Het kan ook zijn dat je in de keuken een kruidenpotje Lavas hebt staan en dat je het hele plantje gebruikt om de soep mee op smaak te brengen. Dan verbruik je het Lavasplantje. Meestal wordt er bij verbruik inderdaad een hoeveelheid genoemd. Je verbruikt zoveel kuub gas. Toegevoegd na 3 minuten: Wat verbruikt is kan je niet meer terughalen. Het is daarna weg. Iets waar je gebruik van maakt kan je na afloop terugzetten. In de originele toestand, of met minder inhoud erin. Verbruikt gas is weg. Een gebruikte soeppan zet je na de afwas terug in de kast.

Over GEbruik: Ik GEbruik maggi in mijn soep betekent, ik WIL er graag maggi in hebben. Een soort sociale taalconstructie. Willen staat zo hebberig. Ik GEbruik jouw schroevendraaier, betekent dat je de schroevendraaier onveranderd terug krijgt. Over VERbruik Ik VERbruik benzine in de auto betekent dat de benzine daarna kwijt is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100