Waarom zegt men 'Dat komt recht uit mijn hart' terwijl gevoelens toch geregeld worden door de hersenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gevoel komt direct op zonder dat je het beredeneert, daarom zeggen we dat het uit het hart komt. Wanneer je eerst na moet denken over iets, dan is het niet meer je gevoel maar je verstand die actief is. Ik zeg maar zo; 'Je gevoel maakt geen denkfouten'. ;-)

Vroeger zag men dat anders. Ben je wel een heel erg geschrokken, of bang geweest? Wat deed je hart toen?

vroeger dachten mensen dat zulke gevoelens uit het hart kwamen. de uitspraken zijn ook heel oud. daarom

Wie of wat het regelt maakt niet uit. In zo'n geval zal het van harte voelen voor de andere partij de persoon beïnvloeden om iets te doen, of te geven.

Recht uit je hart is spontaan, onberedeneerd. Het gevoel komt uit je hart. Soms voel je zoveel dat je merkt dat je hart warm wordt, of rondom je hart. Je gevoel loopt over. Door te zeggen het komt recht uit mijn hart bedoel je dat je spontaan reageert en dat het diep weg, van harte, gemeend is.

"Waarom zegt men 'Dat komt recht uit mijn hart' terwijl gevoelens toch geregeld worden door de hersenen?" 'de ziel' is 'het gevoel' en het gevoel is gelijk 'het hart'; 'de geest' is 'het denken' en het denken is gelijk 'het verstand'; 'de ziel' voelt dus met 'het hart' maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 'de geest' denkt met 'de hersenen'. eigenlijk zegt, of bedoelt, men dus: 'dat komt recht uit mijn ziel'; het is dus de bedoeling dat men bij die uitspraak niet naar het fysieke kijkt, maar naar het psychische... Toegevoegd na 27 minuten: als je dus vraagt: "is de geest is niet hetzelfde als de ziel?" dan is mijn antwoord: nee: beiden hebben immers een aparte functie; de geest denkt, en de ziel voelt; jouw maag is ook niet hetzelfde als jouw darmen; ze functioneren wel als een eenheid in één lichaam; zó is dat ook met de geest en de ziel; ze zijn als een eenheid...

Er is lang gedacht dat ons gevoel in ons hart zat. Zo heb je hartzeer, een gebroken hart, hart voor de zaak hebben, spreken uit het diepste van je hart, in je hart geraakt zijn enz. Pijn in de hartstreek gaf vaak het idee dat ons gevoel dus in ons hart zat, wel reargeert deze streek van ons lichaam ,vaak op ons verdriet, via onze hersenen.

Niets komt vanuit je hart alle gedachtens en gevoelens komen van uit de hersenen. Het hart is in feite een holle spier, het is de pomp in het bloevatenstelsel .Het zorgt ervoor dat het bloed in het systeem van buizen in beweging blijft. Het hart staat symbolisch voor de liefde ,zo wordt er geredeneerd dat iets vanuit het hart komt. "mijn hart klopt aleen voor jou".."mijn liefde voor jou komt uit mijn hart"..en zo zijn er nog meer van dat soort zinnen. "Hij heeft een klein hartje"..klopt niets van eigenlijk. Alles wordt vanuit de hersenen bestuurd.

Het komt niet uit het hart en komt niet van de hersenen, het komt uit je gevoel... Klinkt tautologisch maar dat is het niet... Gevoelens worden niet geregeld... Was het maar waar... Gevoelens zijn perceptie-element van het bestaan al naar gelang de zintuigen het correct weten te vangen...

Men bedoelt te zeggen: ik meen het echt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100