Wat moet ik verstaan onder 'onderscheidende gelaatstrekken?'

In de zin:

• Wat voor soort onderscheidende gelaatstrekken heeft uw personage?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een gelaat is over het algemeen symmetrisch en ziet er bij iedereen hetzelfde uit qua indeling. Ze hebben als het goed is allemaal een neus, mond, ogen, wenkbrauwen enz. Om jezelf te moeten beschrijven, of een ander die je als getuige van iets moet beschrijven, moet je iets kunnen aangeven dat opvalt in het gezicht, dat het 'anders' maakt dan al die andere gezichten. Dit kan een bepaalde moedervlek zijn, een litteken, een scheve-, dikke-, wip- of andere neus zijn, dikke- of dunne lippen, opvallende trekken of kenmerken dus, die dit gezicht onderscheidt van andere gezichten.

Flaporen, scheve neus, vooruitstekende tanden, vette puisten, bol-ogen en ga zo maar even door. Met dergelijke gelaatstrekken onderscheid je je dus van anderen.

Gelaatstrekken zijn lijnen in het gezicht, denk bijv aan de denkrimpel, de scherpe lijnen tussen neus en mondhoeken, die lijnen kunnen heel kenmerkend voor iemand zijn, zelf iets over zijn karakter zeggen. Zeggen de gelaatstrekken iets over de persoon, of kun je aangeven door de gelaatstrekken wie je bedoeld, dan zijn dat kenmerkende gelaatstrekken. Iemand met veel rimpels in het voorhoofd, wordt vaak gezien als een denker, iemand met lijnen om de mond en rond de ogen, als zorgelijk.

Bronnen:
www.encyclo.nl/begrip/GELAATSTREKKEN

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100