Waar komt de term handtekening vandaan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je naam met de hand getekend moet worden. De handtekening is een soort identificatie, dat degene die iets in het schrijven bevestigd, ook diegene is waarvan de handtekening is. De handtekening is uniek en hoort bij de persoon die tekent. Anders kon iedereen zijn naam eronder zetten.

Misschien nog wel van vroeger toen veel mensen nog niet konden schrijven. Ze moesten soms wel hun naam zetten onder iets. Soms werden alleen de initialen getekend. De handtekening is ongeveer vanaf de 16e eeuw in gebruik.

Een handtekening geeft de identiteit van de bezitter ervan weer. Volgens de Dikke van Dale: “Eigenhandige ondertekening, naamtekening”. Een handtekening (ondertekening, autogram, signatuur of informeel poot, krabbel) is dus een met de hand geschreven naam die iemand plaatst onderaan een brief of document.

Je ondertekent iets met de hand - vandaar "handtekening". Als je namelijk gewoon tekening zou zeggen kun je iedere willekeurige krabbel accepteren. Een handtekening is persoonlijk, en "eigenhandig" gezet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100