Wat is het verschil tussen optie & alternatief?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Optie´s zijn mogelijkheden, voorstellen. Alternatief is een situatie die eigenlijk afwijkt van het geen dat gebruikelijk is.

Een optie is een type aandeel, en een alternatief is de keuze uit verschilende type gelijkwaardige opties.

En optie is een keuze die je kan nemen, en een alternatief komt als je geen optie's meer hebt. Toegevoegd na 1 minuut: Alternatief Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Met een alternatief wordt over het algemeen een situatie aangeduid die afwijkt van wat gebruikelijk is, maar daar niet voor onderdoet, of waarvan zelfs wordt verondersteld dat het beter is. Alternatief kan ook een vervangend middel of product betekenen ("het goedkopere alternatief", "het biologische alternatief").

Als je, bij een probleem of, b.v., een cadeautje, kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden, is elke keuzemogelijkheid een optie. Als één optie de voorkeur heeft, zijn de andere alternatieven.

Een optie is een mogelijkheid. Een alternatief is een ándere mogelijkheid.

Optie is een keuze. Het alternatief is vaak de tegenhanger die als iets negatiever wordt aangeduid. Bijvoorbeeld: de Optie is om met iemand mee te gaan naar de film. Het alternatief is thuis zitten voor de t.v. Het alternatief is dus de 2e mogelijkheid van allebei de keuzes.

Bij een optie dan weet je waar je uit zou kunnen kiezen. Of je hebt de mogelijkheid om iets vast te laten leggen bijvoorbeeld een hotelkamer en je wil graag een optie op een kamernummer ( met uitzicht op de zee). Als bij aankomst blijkt dat de kamer toch niet beschikbaar is dan wordt er een alternatief aangeboden, bijvoorbeeld de kamer ernaast. Je krijgt dan niet wat je verwacht had, maar je neemt genoegen met iets waar je in eerste instantie niet voor gekozen hebt. Bij een optie dan weet je wat je mogelijk gaat krijgen, maar er schuilt altijd een gevaar in dat het niet gaat gebeuren en dan komt het alternatief om de hoek om alsnog voor een zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke keuze voor een tevreden uitkomst te kunnen zorgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100