In welke volgorde kun je een achternaam met 'van' erin zetten?

Ik weet niet zo goed hoe ik deze vraag moet stellen, maar dit is wat ik bedoel: stel, je heet Victoria van Ravenstein, ik noem maar iets :'). In welke volgorde zet je die naam dan als je begint met de achternaam? Ik heb zoiets weleens op mijn bibliotheekpasje gehad, maar was dat nu in deze volgorde: 'Van Ravenstein, Victoria' of was dat 'Ravenstein, Victoria van'? Welke volgorde is het meest officieel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ravenstein van, Victoria zo hoort het officieel.

Gebruikelijk is om te schrijven: Ravenstein, Victoria van Als je in de VS bent, werkt het anders. Daar schrijven ze "Van Ravenstein, Victoria", en staat je achternaam onder de V en niet onder de R.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Achternaam#Vo...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Alfabetische_volgorde

Dat wordt dan: Ravenstein, Victoria van De reden heeft met sorteringen te maken. Je breekt de naam namelijk op om hemt te kunnen sorteren. Eerst kies je of je op de voor-, dan wel de achternaam wil sorteren. In je vraag geef je aan dat je op achternaam wil sorteren. Het tussenvoegsel 'van' zorgt in de nederlandse taal voor onevenredig veel treffers in de 'V'-sectie. Dat is niet praktisch. Daarom worden de tussenvoegsels in eerste instantie genegeerd. Vervolgens is de voornaam belangrijker voor een goede sortering. Die komt dus als tweede aan de beurt. Omdat ze het minst belangrijkst zijn komen de tussenvoegsels als laatste. Wanneer je de gedachte erachter ziet dan is het heel logisch en daarmee ook eenvoudig te onthouden.

volgens mij bent u niet van Victoria maar van Ravenstein,dus Van Ravenstein Victoria

Ravenstein, Victoria van. Zo staat het in alle papieren bij mij :') niet dat ik zo heet hoor:')

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100