Tot welk woordsoort wordt dit gerekend?

Mijn vraag gaat over onderstaande zin:

"Voetballen is plezierig"

Wat voor woordsoort is 'voetballen'? Aangezien het woord het onderwerp is van de zin, lijkt het mij geen werkwoord. Is het dan een zelfstandig naamwoord? En waarom?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een zelfstandig naamwoord Je kan er namelijk enkel- en meervoud van maken; Voetbal"-" is plezierig. Je kan er een lidwoord voor zetten; "Het" voetballen is plezierig. je kan er een bijvoegelijk naamwoord voor zetten; het "internationale" voetballen is plezierig Toegevoegd na 6 minuten: het is geen werkwoord: Je gebruikt het niet op deze manier wij voetballen is plezierig deze volgende vormen zijn werkwoordsvormen, zie je hoe raar dat staat? hij voetbalt is plezierig ik voetbalde is plezierig ik heb gevoetbald is plezierig Dat is dus echt niet goed

Bronnen:
Talent (schoolboek)

Het is een onderwerp in de ene vorm van ontleden en een zelfstandig naamwoord in de andere vorm. Toegevoegd na 17 minuten: Het is GEEN werkwoord in die zin. "is" is het werkwoord in die zin. Toegevoegd na 26 minuten: De infintiefvorm wordt ook gebruikt om een zelfstandig naamwoord van een werkwoord te maken (dit heet verbalisering). Dat zelfstandig naamwoord is altijd onzijdig: "het eten", "het produceren", "het kijken".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Infinitief

Het is een werkwoord dat wordt gebruikt als zelfstandig naamwoord. Het fietsen is leuk. Het voetballen is plezierig. Het gaat over de activiteit voetballen, niet het doen (ik voetbal). Toegevoegd na 5 minuten: In de bron staan meer voorbeelden plus nog wat extra uitleg.

Bronnen:
http://www.dutchgrammar.com/nl/?n=Verbs.Ot10

Het is een werkwoord, werkwoorden zijn woorden die een activiteit aangeven, zoal lopen, fietsen en voetballen. ik voetbal, jij voetbalt, wij voetballen. Toegevoegd na 40 minuten: Voor een heel werkwoord kun je ik kan zetten: ik kan lopen ik kan fietsen ik kan voetballen

Bronnen:
www.leestrainer.nl/leerlijn%20werkwoorden/heelww

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100