Wat betekent 'MC'?

Zie de vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Master of Ceremony of Minecraft. Dat zijn de eerste die ik kan verzinnen.

Op een vereniging is het de C van de Meiden, bijvoorbeeld MC4. Dat was het eerste wat in me opkwam ;)

MC kan verwijzen naar: afkorting van muziekcassette. afkorting van multiple choice, meerkeuzevraag. het Romeins cijfer voor 1100. de afkorting voor het Engelse begrip Master of Ceremonies; zie Master of Ceremony. Hiervan afgeleid: de afkorting die rappers vaak gebruiken als het begin van hun naam, of gewoon om zichzelf aan te duiden. afkorting voor medisch centrum een afkorting voor Medisch Contact, het vakblad voor Nederlandse artsen. een historisch motorfietsmerk, zie MC (motorfiets). de afkorting voor Miniconomy, een online handelsspel. afkorting van MotorClub, als in Hells Angels MC. de ISO-landcode van Monaco. Massacantus. Minecraft, een videospel. mc (kleine letters) kan verwijzen naar: 'machine coated' bij drukwerk, standaard begrip, het papier heeft een coating meegekregen. mc of mac (zoon), Gaelisch voor zoon. Gebruikt als voorvoegsel in veel Ierse en Schotse namen. McDonald's, 's werelds grootste fastfoodketen. mC kan verwijzen naar: De millicoulomb, een eenheid van elektrische lading MC, Chemin de fer Martigny-Châtelard ex spoorwegmaatswchappij in Zwitserland. Nu onderdeel van Transports de Martigny et Régions (TMR)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/MC

Master of Ceremony; vrij vertaald: degene die het feestje leidt. `A Master of Ceremonies (MC or compere) is the host of a staged event or similar performance. An MC usually presents performers, speaks to the audience, and generally keeps the event moving.`

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Master_of_Ceremonies

Betekent soms ook medezeggenschapscommissie

Motorclub bijv de Hells Angels MC

als het een rapper ofzo is, dan betekent het musical creator.

Ik ken het nog van vroeger (of het nog zo is weet ik niet) van 27 MC en dat sloeg op een frequentie van 27 MHz (27 megaherz) die gebruikt werd voor radiografische vliegtuigen.

MC betekent oorspronkelijk 'Master of Ceremony" tegenwoordig worden de MC's aangeduid als rappers. Deze rappers zijn dicht bij de oorspronkelijke essentie van de rap muziek gebleven. Dit zijn stuk voor stuk rappers die kunnen goochelen met woorden en in staat zijn om verschillende verhalen te kunnen vertellen in gecompliceerde rijmschema’s.

Bronnen:
http://www.rapmaken.nl/top-15-lyrical-rappers/

Medisch centrum

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100