Tips om een Duits-Nederlands woordenboek te gebruiken?

Hee, ik heb binnenkort in de PWW een proefwerk over Duits en dat zijn teksten met vragen, je mag daar een woordenboek (D-Nl) bij gebruiken.
Hebben jullie tips om zo'n woordenboek snel en gemakkelijk te gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zorg dat je het alfabet goed kent. Das de enige regel

Als je het Duitse alfabet goed kent, dan gaat het het opzoeken in een woordenboek best snel. Dus als je het alfabet nog niet goed beheerst, beveel ik aan dat goed te bekijken. Zodat je weet dat Scha voor Schl komt, bijvoorbeeld.

Veel oefenen. Maak braaf al je huiswerkopgaven, doe dat serieus, en gebruik het woordenboek in plaats van google. Oefening baart kunst, als je je woordenboek zeer regelmatig gebruikt kun je het bijna blindelings op de goede bladzijde openslaan, dat scheelt heel veel bladertijd. Veel oefenen dus.

Zet aan de zijkant van je boek het alfabet uit, dus je zet horizontale streepjes op ALLE bladzijden met de letter A (pak die bladzijden samen beet en zet een streep met een fineliner oid) en zet er de letter A naast. Dan pak je alle bladzijden met de b, streepje erop en een B ernaast (op de pagina's waar dus geen streep staat). Zo kun je veel sneller zoeken want als je een woord zoekt wat begint met ZA weet je dat je aan het begin van het streepje Z moet zijn en een woord wat begint met Az zoek je aan het eind van het streepje A.

http://wp.digischool.nl/duits/oefenen/woordenschat/online-woordenboeken/ Hier vind je een complete tutorial hoe je het woordenboek het best gebruikt . Een complete uitleg met stap voor stap instructies en tips. Toegevoegd na 2 minuten: Even doorscrollen naar beneden en dan klikken, het wijst zich vanzelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100