klopt het woord enthousiasts?

in de zin "We hebben met veel mensen uit die leeftijdsgroep gepraat en die waren het enthousiasts en wilden ook daadwerkelijk ons product kopen."
als het fout is: hoe kun je het anders schrijven met dezelfde betekenis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het is het 'meest enthousiast'. Toegevoegd na 1 minuut: Zie rechts op deze link: http://nl.wiktionary.org/wiki/enthousiast stellend vergrotend overtreffend enthousiast enthousiaster meest enthousiast enthousiaste enthousiastere meest enthousiaste

Nee, dit is fout! De regel hiervoor is; Woorden die eindigen op -isch, -sk, -st en -sd krijgen er altijd MEEST bij in de overtreffende trap omdat ze eenvoudigweg met -st niet uitspreekbaar zijn. Een paar voorbeelden; logisch- logischer- meest logisch ('logischst' krijg je wat moeilijk over je lippen). bruusk- bruusker- meest bruusk gewiekst-gewiekster-meest gewiekst vast- vaster- meest vast verbaasd- verbaasder- meest verbaasd. Zo gebruik je ook het woord 'meer' in plaats van -er om zodoende drie toonloze klanken achter elkaar te vermijden; onvriendelijk wordt dan 'meer onvriendelijk'. uitdrukkelijk wordt dan 'meer uitdrukkelijk'. Waar het eigenlijk op neer komt, is dat je de woorden MEER en MEEST alleen gebruikt bij lange of moeilijk uit te spreken woorden, of om ergens de nadruk op te leggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100