Maak er maar een woord 'mee' of 'van'?

Op de melodie van 'zeg ken jij de mosselman' is een soort letterlied bedacht. Bv: zeg ken jij de letter -OE-, de letter -OE- enz. Als laatste eindigt het lied met: maak er maar een woord MEE. Of moet het zijn: maak er maar een woord VAN. Wat is correct Nederlands?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het moet zijn,Mee,want je kunt Van 1 letter geen woord maken.

Het kan beide. Een woord maken waarin de letters "oe" voorkomen, dan maak je er een woord van. Maar moet het beginnen met de letters "oe", dan maak je er een woord mee. Dus wil je dat er woorden als oefening en oerknal gemaakt worden, dan gebruik je *mee*. Maar verwacht je woorden als boer en hoeve, dan gebruik je *van*. Toegevoegd na 3 minuten: Je kunt trouwens beter zingen: Zeg ken jij de letters, in plaats van letter.

Ik zou zeggen; "maak er maar een woord van". Het woord maak je in de plaats van de klank 'oe'. Je zou namelijk ook kunnen zeggen; "Zeg ken jij de puntje,puntje, puntje enz. Het klinkt echter niet ritmisch dus gebruik je de klank 'oe'. In het geval dat "oe' op zo'n manier gebruikt wordt, maak je een willekeurig woord ervoor in de plaats. Ik zou zeggen:"maak er maar een woord mee", als de bedoeling was om de klinkers 'oe' te moeten gebruiken in het woord, zoals; 'zeg ken jij de boekenkast' enz.of het woord ermee te moeten laten beginnen. Zoals ;' zeg ken jij de oesterman' enz. Dan maak je met de letters 'oe' er dus een woord mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100