Is er een verschil tussen een 'plant' en een 'factory'?

Beide woorden betekenen fabriek in het engels. Maar wordt er ook een onderscheid tussen gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is er waarbij voor het gemak plant meerdere betekenissen heeft. Factory: Het gebouw of een groep van gebouwen waar goederen door machines gemaakt of geassembleerd worden. Plant: 1) Een plaats waar een productie- of fabricageproces plaats vindt 2) Machines die gebruikt worden in een productie- of fabricageproces.

Bronnen:
http://oxforddictionaries.com/definition/e...
http://oxforddictionaries.com/definition/e...

Plant worden producten verwerkt raffinaderij en zo en factory maakt echt dingen

Is het zelfde in de meeste gevalllen maar vaak word ook bedoelt: different plants within a factory, dus een afdeling binnen een fabriek

een 'plant' wordt meestal gebruikt voor een nederzetting die energie produceert. een 'factory' maakt echt voorwerpen die je vast kan pakken. Een plant is ook meestal gericht op het produceren van 1 soort product.

Met plant word veelal power-plant bedoeld. Een energiecentrale. In Nederland noemen we dat (ook wel) Nutsbedrijven. Deze voorzien voor ons in allerlei behoeften die een huishouden nodig heeft. Een factory, fabriek maakt industriele of consumenten producten. Of onderdelen daarvan.

Wat de woorden betekenen is een beetje afhankelijk van wie ze in de mond neemt. 'Plant' is natuurlijk gewoon 'plant'. In, in eerste instantie vooral Amerikaanse, industriële kringen gaat het om een vestiging van een samenstel van installaties waar een bepaald product wordt gemaakt. Je moet dan vooral denken aan chemische installaties, die bestaan uit een groot aantal (op het oog) losse onderdelen. In het Nederlands zeg je dan fabriek of installatie: bijvoorbeeld etheenfabriek. 'Factory' is in feite een wat ouderwets woord dat past bij het ouderwetse gebouw met de rokende schoorsteen. Tegenwoordig wordt het woord 'plant' echter ook steeds vaker gebruik voor die ouderwetse fabriek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100