We hebben miljardairs, miljonairs, maar waarom geen tonairs?

waarom is er geen benaming bedacht voor mensen die wel enkele tonnen ( Lees honderdduizenden euro`s ) in het bezit hebben zoiets als bijv tonairs?
Vroeg me dat gewoon af, er komen bijna ieder jaar nieuwe woorden bij, maar bestaat er uberhaupt een woord voor deze mensen met bezittingen tot en miljoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen die een of meerdere tonnen verdienen, zijn niet zo zeldzaam als mensen die een miljoen of meer verdienen. Daarom bestaat er geen benaming voor die mensen. Een getal van 1.000.000 spreekt veel meer tot de verbeelding dan enkele tonnen.

Waar de duizendtallen stoppen begint de verbeelding. Alles tot 999.999 hoort nog tot de duizendtallen. Pas vanaf een miljoen krijgt het een andere naam en ga je een grens over die tot de verbeelding spreekt. Daarnaast is een ton spreektaal voor honderdduizend, je zou dus niet van tonairs spreken maar van honderdduizendairs en je zou die lijn naar beneden door kunnen trekken tot tienduizendairs, duizendairs en honderdairs. En dat zijn we (bijna) allemaal.

een ton is geen officiële benaming voor een hoeveelheid geld. je zou met enige goede wil nog wel een duizendair kunnen maken om de groep te bepalen waarvan het vermogen de duizend euro overstijgt. bij honderdduizend euro (een ton) begint dan geen nieuwe groep net zo min als er een groep begint bij de 100 miljoen.

Een ton is een gewichtsmaat. 1 ton is 1000kg. Dus voor geld is ton niet het juiste woord. Het is 1000. Ton voor geld is spreektaal.

De term miljonair is populair geworden in de jaren zestig van de vorige eeuw. In die tijd van wederopbouw en economische groei kwamen er steeds meer mensen die van niets een groot bedrijf opbouwde die weren toen miljonairs genoemd. voor de oorlog werden industrielen of eigenaren van fabrieken de rijken genoemd, daarmee hadden ze ook gelijk meer stand. Een Miljonair is iemand met veel geld en minder stand. Tegenwoordig is miljonair zijn al niet meer bijzonder dus wordt zeker aan mensen die minder als een miljoen hebben geen status verleend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100