Is de juiste schrijfwijze 'kortingpakkers' of 'kortingspakkers'?

Voor onze winkel zijn we een flyer aan het maken met wat kortingsacties erop. Nu willen hiervoor de term 'kortingspakkers' gaan gebruiken. Is deze schrijfwijze echter wel correct en moet het niet 'kortingpakkers' (zonder s tussen korting en pakkers) zijn? Hopelijk kan iemand hier wat zinnigs over zeggen. :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

(het houdt je toch bezig he?) dit heb ik gevonden: Tussen-s: spellingregel / spellingsregel Wat is juist: spellingregel of spellingsregel? Het is allebei juist. Als een samenstelling met een tussen-s wordt uitgesproken, dus: het 'gewoonst' klinkt met een tussen-s, mag die s ook worden geschreven. Dat is de officiële regel die in het Groene Boekje staat. Ook ons eigen Witte Boekje gaat bij de tussen-s van de uitspraak uit. Dit uitgangspunt leidt er vaak toe dat zowel de vorm met s als die zonder s goed is. Voor mij klint kortingpakkers het "gewoonst". Maar ja, het blijft subjectief.

Bronnen:
http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/t...

Het is geen bestaand woord, komt niet voor in het woordenboek. Wel wordt het door websites gebruikt. De meeste als kortingpakker, minder als kortingspakker. Waar gaat het om? Je wilt klanten duidelijk maken dat ze door bij jullie te kopen kans maken op veel korting. Hier kunnen jullie veel korting te pakken krijgen. Wie pakt die korting? De klant. Wat is de klant dan? Een kortingpakker. Het zijn niet jullie artikelen die pakken, tenzij het pakken zijn. Maar dat zijn dan geen pakkers. Je vraagt naar de schrijfwijze, maar feitelijk is het hele woord onjuist. Een betere term zou zijn: kortinggevers. Of, als je op een zelfde artikel meerdere soorten korting kunt krijgen: kortingengevers.

Als vuistregel geldt dat er een tussen-s- komt als het eerste woorddeel eindigt op; -heid, -teit,- ing; Gezondheidseffect, universiteitsblad, tevredenheidsonderzoek, aanbiedingsprijs, kortingspakkers. Zet er maar eens een ander woord achter zoals; kortingsbon, kortingscode, kortingspercentage enz. Als je dan nog twijfelt; type eens kortingbon in bij Google en je zult zien dat zelfs Google dit niet herkent. Ook Google zal er een -s- tussen plaatsen. De -s- hoort er volgens de regels tussen.

Beide zijn juist. De ene spreker spreekt die s wel- en de andere niet uit. Men moet wel consequent zijn. Zie bron.

Als korting een code heeft is het een kortingscode. Als ik die korting bij u ga pakken ben ik een kortingpakker en als ik een bon nodig heb om die kortin te krijgen is dat een kortingbon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100