Waar staat 've' voor?

Toegevoegd na 55 minuten:
Ik kwam het tegen toen ik in het woordenboek 'reuzel' opzocht.
"vet tegen de buikholte ve varken"

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de context 'buikholte ve varken' staat het voor 'van een'. Toegevoegd na 3 minuten: Mij n vader bakte reuzel uit, de kaantjes (soort spekjes) werden eruit gevist, en dan liet hij het vet stollen. Dat noemden we 'smolt' en dat smeerde hij dan op zijn brood..

In het Engels betekent het 'have'

Zoek er maar 1 uit op de link ;-) Het kan nogal veel betekenen, het kan een letter zijn maar net zo goed een chemisch wapen..... In welke context zoek je? Toegevoegd na 1 minuut: Link 2, voor de belgen: VE = Vereiste bekwaamheidsbewijzen Toegevoegd na 3 minuten: Euh ik moet me zinnen eens eerst afmeken pfff. Die vereiste bekwaamsbewijzen is een afkorting die gebruikt wordt bij de belgen in het onderwijs.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/VE
http://www.ond.vlaanderen.be/bekwaamheidsb...

Mocht het om een rekening van een waterschap gaan, dan zal het staan voor Vervuilings eenheden.

in een kookboek betekent het vetsin

Afkorting van Volwasseneneducatie. Wanneer er een Accent aigu op de e zou staan kan ook het volgende: Vé was in de Noordse mythologie een vorstreus, zoon van Borr en van Bestla en een broer van Odin en Vili. Volgens sommige verhalen zouden zij uit de oksel van Ymir geboren zijn, volgens andere vertellingen zijn zij de zonen van Bor en Bestla, wat meer algemeen aanvaard is.

Bronnen:
wikipedia.nl

In deze context staat het voor nix! In andere voor nop en ik mag op staande voet heilig verklaard worden als ik het in andere contexten begrijp,dus gaarne toelichting,wil je een antwoord krijgen dat ergens op slaat.Dus Gate, de bal ligt bij jou!

Vertrouwelijke Eenheid Voldoende Energie Vervolgopleiding Ehbo Viva Ecuador enz. Welke kies jij?

ve = van een

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100