Hoe stel je een vraag als je die niet kan uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stel de vraag, en in de antwoorden komt de uitleg vanzelf. Als je vraag niet duidelijk genoeg is zullen antwoordgevers, of reactiegevers dit snel genoeg kenbaar maken. Soms met ideeën, die jou zo'n "Oja-gevoel" kunnen geven.

Kijk eerst naar wat je echt wilt weten. Neem er de tijd voor een toch een goede uitleg proberen te maken. Probeer gewoon zoveel mogelijk, en twijfel niet of mensen jou zullen gegrijpen schrijf het gewoon op. Ook mag je mij een bericht sturen met je halve vraag , meschien kan ik je wel helpen :)

Dat stel je die niet... en wacht je tot je wel weet hoe je het kan uitleggen...

Wijze raad van mijn oma: Als je het niet zeggen kan, zing het maar. Heb je hier niets aan maar ja.....goed bedoelt.....:)

Pinkeltje doet al tijden niet anders. Toch zou ik het niet op prijs stellen als je een voorbeeld aan hem gaat nemen.. Bijvoorbeeld: http://www.goeievraag.nl/vraag/zout-suiker-vergif-eet-kilo.30514 En natuurlijk zijn topvraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/auto-zaak-kop-gaat-auto.18508

Maak er een puzzel van: Geef de steekwoorden die bij je vraag horen en zet die onder elkaar en geef aan: Dit zijn de steekwoorden, Wat is de bijbehorende vraag? Wie weet komen we er achter.

Vragen moeten gericht zijn op algemene kennisvermeerdering of om advies vragen. (grapje)

Heel lang nadenken en je mag best een grote vraag schrijven hoor.

Probeer dan een voorbeeld te noemen. Stel de vraag zodat jij denkt dat anderen hem begrijpen. Als mensen het niet begrijpen vragen ze wel hoe je het bedoelt. Aan de hand van de gegeven antwoorden zie je vanzelf wel of mensen hem goed begrijpen of niet. En het is ook een kwestie van oefenen. Hoe vaker je vragen stelt des te beter je ze kunt formuleren.

Deze kan helaas niet gesteld worden wanneer je niet weet hoe je hem moet stellen...

Een uitleg is niet altijd nodig. Gewoon stellen. Misschien kom je later aan een uitleg. Dan kan je altijd je vraag bewerken.. Succes.!

Waarschijnlijk heb je er wel een beeld of gevoel bij. Of misschien kun je het 'vertellen' met een bepaald muziekstuk, lied of een songtekst, een kleur, die het dichtst in de buurt komt. Geef dan wel aan wat hier van toepassing is of betrekking op heeft, dan kunnen we daarop een antwoord geven. Ben benieuwd...

Ik zou voorstellen dat je het even uitlegt aan een een mooi blondje desnoods met een tekening. Dat blondje zal de vraag wel plaatsen op GV. Succes !

Gewoon proberen, er is vast wel iemand die de vraag wel begrijpt. Sommige mensen hebben aan een half woord genoeg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100