Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Naar een lezing van een spreker tijdens bijvoorbeeld een congres verwijs je met de naam van de spreker (In APA-format), daarna de datum (tussen haakjes), de titel van de lezing (schuingedrukt), "presented at" ... (naam van het congres), dan de plaatsnaam van het congres. Vervolgens je internetbron, dus "retrieved from.."

Citeer je uit of refereer je aan een persoonlijk gesprek, dan noem je dit niet in je referentielijst, maar in de lopende tekst kan dat wel. Dan noem je alleen de naam (niet in referentie-format, dus in dit geval eerst de voorletter en dan de achternaam) en daarachter: (personal communication, datum).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
precies, maar in het laatste geval zou het wel netjes zijn om ook nog een schriftelijke bron te geven als onderbouwing van wat de mondelinge bron zei in dat gesprek.
Eigenlijk net zoals hier. Je kan in je antwoord wel zeggen "iemand vertelde mij laatst dat calcium in water wel dodelijk kan zijn", maar waarom zouden andere GVers je dan geloven? Schriftelijke bronvermelding heeft toch meer betekenis.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je kunt er inderdaad geen conclusies uit trekken. In sommige gevallen kan het wel zinnig zijn om iets uit persoonlijke communicatie te noemen, als het bijvoorbeeld je andere data bevestigt, of als het iets is in de trant van een voorwoord of iets in die richting.
Annswers
12 jaar geleden
Dank je wel Lies!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding