Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is een voorbeeldmening?

Toegevoegd na 14 minuten:
ik heb dit woord gevonden bij de spellingsverbetering van word

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Taal
640

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Vermoedelijk wordt daarmee bedoeld dat een leidende figuur een bepaalde mening heeft, die als voorbeeld dient voor iedereen die hem of haar volgt. Bijvoorbeeld een beroemde voetballer die stelt dat een door hem bedachte soort schop de meeste kans geeft op een doelpunt. En alle jongetjes die fan van hem zijn gaan vervolgens oefenen op die manoeuvre.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Niet elke suggestie van Word is een goede. De spellingscontrole van Word is een intelligent programma dat naast echte woordenlijsten o. ook probeert woordsamenstellingen te herkennen.

Taal-technisch is "voorbeeldmening" een prima woord. Het is samengesteld uit 'voorbeeld' en 'mening'. Jouw originele woord zal aan het spellingsprogramma van Word gesuggereerd hebben dat je deze samenstelling bedoelde, zonder dat het woord echt bestaat.

Feitelijk heeft Word het dus gewoon bedacht.

Het heeft dus geen betekenis. Het feit dat je het woord verder ook niet op Google tegenkomt (anders dan een verwijzing naar deze vraag) bevestigt dat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding