waar komt het engelse woord cellphone vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

can cellular phone. Waarbij cellular afkomstig is van het gebruik maken van 'radio ontvangst cellen'

Het eigenlijke woord is 'cellular phone'. Dat komt omdat je GSM werkt met allemaal kleine zendmasten, die te vergelijken zijn met 'cellen', de telefoon kiest zelf zijn cel. Ook in het Nederlands noemen we die zendgebiedjes 'cellen'.

de telefoons werken in een 'cellular network' een netwerk dat bestaat uit relatief kleine cellen. Als de telefoon vanuit de ene cel naar een andere gaat vindt een handover plaats zodat het gesprek gewoon doorgaat. Het is dus een afkorting/samenstelling.

Ik vind de gevonden oplossingen voor een wat gecompliceerdere kwestie erg goed gevonden. Een cell is een deel van honingraatvormig gebied waarin een bepaalde groep zend-/ontvangfrequenties wordt gebruikt. Die frequenties zijn weer anders dan die in de volgende cell. Als je echt wilt weten hoe het werkt kun je een "eenvoudige" uitleg vinden op wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Cellular_network. Als je er niet uitkomt mag je contact met me opnemen. Toegevoegd na 14 minuten: Misschien is je vraag al goed beantwoord met wat je kunt vinden op de link http://www.schooltv.nl/eigenwijzer/project/986284/natuurkunde-voor-de-2e-fase/2157366/techniek/item/1158170/mobiel-bellen/

Bronnen:
http://www.schooltv.nl/eigenwijzer/project...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100