Waarom hebben we nog nederlands op school als het onze eigen taal is ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Nederlands die je van thuis af aan mee krijgt is nog lang niet voldoende om deze taal goed te kunnen beheersen. Kijk hier nog maar even! http://www.goeievraag.nl/vraag/nut-vak-nederlands-school.160345 Toegevoegd na 5 minuten: Het Nederlands, oeps (Zo zie je maar dat het vak Nederlands erg belangrijk voor je is)

Juist OMDAT het jouw taal is wordt deze odnerwezen op scholen. Zo zorgen we er voor dat de taal in gebruik blijft, en iedereen een goede basis heeft van alle aspecten van onze taal. De spreektaal die we gebruiken is een mager aftreksel van de geschreven taal en het literair gebruik hiervan.

De Nederlandse taal die je van thuis af aan mee krijgt is nog lang niet voldoende om deze taal goed te kunnen beheersen. Kijk hier nog maar even! http://www.goeievraag.nl/vraag/nut-vak-nederlands-school.160345

allemaal wel mooi en aardig, maar zeker 90% uit mijn klas kan niet correct spellen. Dit is toch wel een probleem, hoe wil je later netjes (al eerder genoemd) een nette sollicitatie brief schrijven. Of formeel praten? Nederlands is erg nuttig.

De basisschool zou op zich wel voldoende zijn voor het leren van spelling en grammatica, dus ik vraag het me inderdaad af wat het nut is van Nederlands als vak aan middelbare scholen. Aan puur en enthousiasmerend literatuuronderwijs heb je meer denk ik, gecombineerd met extra uren voor buitenlandse talen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100