Wat is het werkwoord 'snoepen' in het engels?

Toegevoegd na 1 minuut:
Als in: Ik ben aan het snoepen. Ik snoep.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je in het Nederlands zegt "ik snoep" kan het zijn dat je chips, chocolade of bijvoorbeeld een stukje komkommer eet. Daar is in het Engels niet 1 woord voor, net als bijvoorbeeld kleien niet te vertalen is met een werkwoord. Je moet er dus een zin van maken. Als je bedoelt dat je tussen de maaltijden eet dan is het : I am eating between meals. Als je een snackje neemt, is het inderdaad I am having a snack. Maar als je naar de kast loopt om te snaaien dan is het picking. Kortom, het hangt van de context af hoe je het vertaalt.

Dit werkwoord bestaat niet in het engels. Wel kan je zeggen 'don't eat too much candy' of iets in die richting. Je zou denken dat het werkwoord 'eat candy' zou zijn.

Ik ben aan het snoepen is ook wel I'm snacking

Im eating sweets or im having a sweet tooth..

I'm having a snack. Groet, Milli. Toegevoegd na 7 uur: Het gehele werkwoord is dan: " to snack ". Toegevoegd na 7 uur: To snack. Toegevoegd na 7 uur: Het gehele werkwoord is dan: " to snack ". Toegevoegd na 7 uur: Sorry voor het dubbele antwoord, ik kreeg een melding dat er een fout optrad toen ik wilde 'bewerken' en heb het daarom wederom toegevoegd.

Je zou 'to relish' kunnen gebruiken. Een van de betekenissen daarvan is "to eat or drink with pleasure". Toegevoegd na 2 minuten: Nog een woord met vergelijkbare betekenis: to savo(u)r

Bronnen:
http://www.merriam-webster.com/dictionary/relish
http://www.merriam-webster.com/dictionary/savor

Een precieze vertaling daarvoor bestaat niet. Het ligt er een beetje aan in welk Engels je bedoelt, in Brittisch English zal het wel Eating Candy zijn. In Australie zeggen ze geen candy, maar lolly. Dus daar zou het zijn: Eating lolly, of having lolly... Ik hoop je vraag een beetje te hebben beantwoord..

Volgens mijn Prisma woordenboek is het: to eat sweets. 'Ik snoep' kan je dus het beste vertalen als: I eat sweets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100