Moet je aanhalingstekens zetten als je dit wilt zeggen? : Er komen steeds nieuwe leenwoorden. Zoals bij het begrip "tsunami".

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, want je zet een woord apart van de rest van de tekst. Dan gebruik je aanhaligstekens. Toegevoegd na 4 minuten: Aanhalingstekens gebruik je ook in de volgende gevallen: - aan het begin en eind van een citaat. Bijvoorbeeld: Jan zei "Het gaat regenen." - om aan te geven dat een woord niet lekker opgevat dient te worden. Bijvoorbeeld: Ze parkeerden hun "bolide" voor de deur. - bij titels van boeken, films enzovoort. Bijvoorbeeld: de antwoorden vindt u in "Alles over bloeiende heesters." Toegevoegd na 5 minuten: Haha lekker moet zijn letterlijk natuurlijk!

Opmerkingen van mensen (citaten): dubbele aanhalingstekens. Als je een woord een 'andere' betekenis wil geven: enkele aanahlingstekens. ;-)

Zelf vind ik het erg duidelijk om dat te doen, maar het valt me altijd op dat veel (degelijke) bronnen dat niet doen. De taaladvieswebsite van Onze Taal vermeldt hierover: "Als een woord in de zogenoemde zelfnoemfunctie wordt gebruikt, kan het tussen enkele aanhalingstekens staan: Het woord 'hypothese' wordt met een Griekse y geschreven. In veel gevallen kan ook gecursiveerd worden." (Let op: er staat 'kan', niet 'moet'.)

Bronnen:
http://onzetaal.nl/taaladvies/advies/enkel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100