Hoe is de taal zo veranderd? Het begon bij Latijn, daar staan oa. Italiaans en Spaans nog redelijk dichtbij. Waarom ik Nederlands zo anders geworden?

Hoe is dit gebeurd en in welke periode? Heeft iemand een bron?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In 500 v. Chr. had je in West Europa in het noorden Germaanse talen en Keltische talen in het zuiden. De Romeinen veroverden zuid-Europa en de bezette gebieden namen het Latijn over. Dat ontwikkelde zich later tot o.a. Italiaans, Spaans, Frans. In het huidige Duitsland werden de Romeinen verslagen, dus daar bleef men Germaans spreken. In Nederland waren ook Romeinen, maar bij de Grote Volksverhuizing in 400 kwamen hier Germaanse stammen en die namen hun taal mee. Uit die Germaanse talen zijn o.a. het Nederlands en het Duits ontwikkeld.

Omdat latijn echt niet de eerste taal was die bestond. Overal ccommuniceerden mensen al met elkaar in andere talen. Latijn is van al die talen de bekendste geworden. In verschillende gebieden van Europa had je al andere talen en die zijn vermengd met oa latijn en zo krijg je talen zoals het nederlands nu. Overigens kun je in het huidige nederlands nog heel veel latijnse invloeden vinden.

Talen ontstaan door taalstromingen in Europa zijn het er overigens twee die uitkomen in Engeland aan de ene kant is daar de scandinavische tak en aan de andere kant de "latijnse" die overigens zijn oorsprong vind in India dus ook het latijns is een tussenstap. Iedergeval zo is het mij geleerd op de school voor de grafische vakken in Utrecht.

Nederlands was een taal van de Germanen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100