Wat betekent what's up nou precies?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe gaat het...

Letterlijk betekent het eigenlijk zoveel als : wat is op dit moment aan het gebeuren / aan de hand. Het is echter een standaard informele groet, die in de praktijk ongeveer zoiets betekent als : hoe staat het ? Hoe gaat het ? Hoe is het er mee ? Alles kits ? Typisch zo'n dingetje dat je nooit moet proberen letterlijk te vertalen, noch van Engels naar Nederlands, noch van Nederlands naar Engels. Elke taal heeft nu eenmaal zijn eigen uitdrukkingen.

Hoe gaat het/ alles goed? Ik heb een Amerikaanse collega die dit constant zegt als ik hem tegenkom. Ik wist nooit wat te antwoorden, maar nu zeg ik gewoon what's up (sup!) terug. Het is ook deels een begroeting in de lijn van: hoe gaat het? Goed! ;) Heeft dus verder weinig om handen...

What's up betekent Wat is er? Hetzelfde als What's going on Wat is er aan de hand. Er zijn tal van liedjes met deze teksten. "4 Non Blondes - What's up/What's going on" of te wel Wat is er aan de hand? Je zou nog in straattaal kunnen zeggen Wat heb je? maar zeker geen hoe gaat het met je.

Hoe is ie? Wat is er?

"what's up" en "s'up" is eigenlijk een soort dialectvorm. Zoiets als "hoe'st?"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100