Hoeveel is een stuk of wat?

Toegevoegd na 2 minuten:
Omdat ik laatst ergens hoorde/las dat 'een stuk of wat' aan een aantal verbonden was..

Weet jij het antwoord?

/2500

Tussen de 2 en 5, maar kan ook bedoeld worden als "understatement" bijv. een mens heeft een stuk of wat hersencellen :-)

niet gedefinieerd, kan 5 zijn 3 of 50 etc. vaak maakt de context duidelijk hoeveel een stuk of wat ongeveer is. een stuk of of wat hdmi kabels bij een nieuwe tv = 2-4 een stuk of wat appels voor het weekend of 2 personen 3-6 maar wederom het is geen hoeveelheids graad het is een losse inschatting.

Op deze vraag zullen ongetwijfeld een stuk of wat antwoorden komen. Het ie er meer dan één, maar beduidend minder dan honderd.

Volgens http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/857/ betekent "een stuk of wat" enkele. Andere synoniemen zijn 'een paar' en 'enige'. Maar welke hoeveelheid wordt daar nou mee bedoeld? Het zijn onbepaalde telwoorden, die meer dan één bedoelen maar niet noodzakelijkerwijs twee hoeven te zijn. Zodoende redeneer ik dat 'een stuk of wat' twee of drie betekent.

Bronnen:
http://gtb.inl.nl/iWDB/search?actie=articl...
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/paar

Het aantal dat met een stuk of wat bedoeld wordt is sterk aan de context gerelateerd. De aangesprokene zal uit de context opmaken hoeveel het er ongeveer zijn en kan variëren van; b.v. vier of vijf krentenbollen als je met zijn tweeën onderweg bent tot tientallen spijkertjes als je met een klein timmerklusje bezig bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100