Waarom staat een uilskuiken symbool voor stupiditeit, maar een uil symbool voor wijsheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het contrast tussen de uil en zijn kuikens zo groot is en je daarmee extreme vormen van zijn en handelen in de mensenwereld kan symboliseren. Waarom de uil onder andere symbool staat voor wijsheid? Omdat de uil overdag slaapt en zichzelf moeiteloos afsluit voor de chaos die overal heerst. Je moet dat zelf maar eens proberen, is echt geen makkie ;-) Omdat de uil 's nachts dingen kan zien die andere dieren of zelfs mensen niet kunnen waarnemen. Omdat de uil een onuitgesproken grootsheid uitstraalt die respect afdwingt. Waarom het uilskuiken onder andere als symbool voor domheid of onhandigheid staat? Omdat het jong van de uil aanvankelijk alles ineens wil kunnen wat de uil reeds kan en daardoor vliegt het als het ware zichzelf voorbij en knalt het om de haverklap tegen een tak of boom of valt het soms pardoes naar beneden. Echter... de échte kuikens van de échte uil die leren ontzettend snel van hun 'stupiditeiten' maar bij de mens durft dat wel eens wat langer te duren... vandaar ook dierenrijk en mensdom wellicht - hahaha. Hopelijk is hiermee jouw nieuwsgierigheid bevredigd? Fijne dag nog ;-)

Ik denk dat een uil oud is en al veel wijsheid heeft door zijn ervaring. En een uilskuiken nog geen kennis heeft opgedaan

Een uilskuiken is gewoon een Nederlands scheldwoord dat in andere talen niet gebruikt wordt. De Uil is pakweg 3000 jaar al een symbool voor wijsheid, alleen de Nederlanders hebben voor de term stommeling een ander woord bedacht. Wel een leuk woord; een niet volgroeide uil is nog niet slim; = dom = een uilskuiken.

Als een uiltje net geboren is heeft het moeite met oriëntatie, het botst overal tegen aan; onhandig dus, vandaar uilskuiken. Een volwassen uil heeft dat niet meer en is dus wijs geworden.

Omdat het uilskuiken nog alles moet leren, zodat hij later net zo wijs als de uil wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100