Wat is een "potentiële leugenaar"?

Een makkelijke vraag, ik weet het. "potentieel" kan zowel "macht/vermogen" als het bijvoeglijk naamwoord "mogelijk" betekenen... Betekent het in deze context een "mogelijke leugenaar"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iemand die in de toekomst zou kunnen gaan liegen

Ik zou het meer omschrijven als "iemand die een groter risico loopt een leugenaar te worden". Dus meer in de bijvoegelijke zin van "mogelijk" ja

Deze vraag is door geheime diensten in 1982 opgelost en staat bekend als het zg. 'Pinokkio-effekt'. Het komt erop neer dat, als iemand van plan is te liegen dan stijgt zijn bloeddruk en dit geeft een lichte pijnsensatie in alle kraakbeen - en dus vooral de neus die vrijwel geheel uit zacht kraakbeen bestaat. Mensen die van plan zijn om te liegen gaan dus altijd eerst aan hun neus krabben - en daarna volgt een 100% leugen. Politici worden er tegenwoordig op getraind om tijdens interviews vooral niet aan je neus te krabben...

Dat betekent idd een mogelijke leugenaar, je weet het niet zeker, maar hebt wel het vermoeden.

Niet liegen is ongezond. Potentiele leugenaars bestaan niet ,Vrijwel iedereen liegt wel eens. Al is het maar om een verrassing geheim te houden! Of iemand niet te kwetsen.

Iedereen kan in een positie komen die hem dwingt dingen te vertellen die hij absoluut niet wil vertellen; in dat licht gezien is iedereen een potentiële leugenaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100