Waarom heet het schoolreisje in groep 8 eigenlijk werkweek?

mijn zoon ging zich wat zorgen maken want hij dacht dat er helemaal niet gewerkt ging worden.......

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

omdat het langer duurt dan een gwoon schoolreisje dat meestal maar 1dag duurt. Ze kunnen het geen vakantieweek noemen, want dat zou inhouden dat de kinderen een week teveel vakantie hebben. Dus wordt ervoor gezorgd dat er wat sociale/ educatieve activiteiten zijn en het kan een werkweek genoemd worden.

Volgens mij is het verschil dat je tijdens een schoolreisje alleen maar leuke dingen ter ontspanning doet, terwijl in een werkweek ook educatieve activiteiten worden ondernomen.

Omdat er ook geleerd wordt. Het is geen vakantie. Leren en ontspannen wisselen elkaar af. Vaak hebben schoolreizen leerzame thema's. Tijdens een meerdaagse schoolreis kunnen leerlingen bijvoorbeeld een ontspannende wandeling maken door een bos of natuurgebied en tijdens die wandeling iets leren over de dieren en planten uit het bos. Men wil de leerlingen ook leren om van huis weg te zijn om zodoende de zelfstandigheid, weerbaarheid en het wereldbeeld te vergroten. Een ander doel is het elkaar leren kennen in een andere omgeving dan de school, zodat men meer en beter begrip voor elkaar kan opbrengen. Het is de bedoeling dat alle leerlingen meegaan op schoolreis. Een meerdaagse schoolreis wordt ook wel een 'werkweek', 'schoolkamp' of 'kampweek' genoemd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schoolreis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100