Wat is een brabants kwatiertjeEn wat bedoelen ze daar mee

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk hetzelfde als het Twentse kwartiertje, dat het wel eens een half uurtje kan worden oid

Als iets in Brabant eigenlijk om acht uur moet beginnen, begint het steevast iets later. En er is dan altijd wel iemand die 'Brabants ketierke' (Brabants kwartiertje) roept, om daarmee aan te geven dat het gebruikelijk is om in Brabant later te beginnen. Voor de laatkomers is het ook een gemakkelijk excuus. Toch is het niet waarschijnlijk dat Brabanders vaker te laat komen dan mensen uit andere regio's. Bijna elk evenement, in elke regio, begint iets later dan het geplande aanvangstijdstip.

Bronnen:
http://www.depers.nl/algemeen/?ID=180488

Het is gewoon een makkelijk excuus om later te komen

Bronnen:
http://www.depers.nl/algemeen/?ID=180488

Dat is hetzelfde als een stiefkwartiertje. Als ik vroeger nog een kwartiertje mocht buitenspelen en een uur later pas thuis kwam, dan zei m'n moeder: "Dat was een stiefkwartiertje!" Oftewel, geen echt kwartier. Net zo nep als stiefouders. Overigens zei/zegt ze dat niet als ze boos is, maar in een grapjes sfeer. Dus het schijnt iets lolligs te zijn. Mijn driedelige Van Dale kent geen stiefkwartiertjes. Blijkbaar bestaan ze niet meer, maar nog wel in Brabant. Volgens mij kan een stiefkwartiertje ook 5 minuten duren, maar dat weet ik niet zeker.

Ik denk net zoiets als een leids kwartiertje: dat betekend dat colleges enz altijd een kwartier later beginnen. Dus dat het niet op die tijd begint, maar later.

ze komen altijd te laat! :) waarschijnlijk omdat de brabantse nachten lang zijn. guus meeuwis zingt het ook; en dan denk ik aan brabant, want daar brand nog licht... zeggen ze ook wel eens: hij rijd over den bosch naar huis... (ligt er wel aan waar je woont natuurlijk in braband dan).

In Roosendaal was er sprake van een 'Roosendaals halfuurtje". 20 jaar geleden althans. Misschien lopen ze inmiddels bij.

Komt er op neer dat het een smoes is om te laat te komen. Op school werd dat altijd gezegd als mensen (vooral Brabanders) te laat kwamen na een pauze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100