Het langste Nederlandse woord?

Ik ben zo benieuwd wat het langste Nederlandse woord is.
En uit hoeveel letters bestaat dit dan.
Wie heeft een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zandzeepsodemineraalwatersteenstralen (37 letters), volgens de Dikke van Dale. Het woord betekent dat iemand moet opsodemieteren. Maar deze zijn ook leuk: Kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamheden met 49 letters. Roestvrijstalezwembadtrapebevestigingsmateriaal (47 letters) Hottentottencircustentententoonstellingkaartjesverkopersinstructieboekjes Wapenstilstandsonderhandelingen (31) Arbeidsongeschiktheidsverzekering (33) Baarmoederwandslijmvliesontstekingen is met 35 letters Hippopotomonstrosesquippedaliofobie (35 letters), betekent angst voor lange woorden :P

Het langste woord dat in de vandale staat is: zandzeepsodemineraalwatersteenstralen

hottentottententententoonstelling. De hottentotten zijn een stam ergens in Afrika, en begin vorige eeuw werd er een tentoonstelling over hun manier van leven gehouden in Amsterdam. Ze leven in tenten. Daar komt het woord vandaan.

Ik heb deze gevonden: hottentottensoldatententententoonstelling. Mag je zelf tellen :) Toegevoegd na 1 minuut: Ik zie, dat die er al was.

Bronnen:
http://nltaal.blog.nl/taalweetjes/2006/05/...

Volgens de Taalwinkel is het langste Nederlandse woord in de Van Dale "zandzeepsodemineraalwatersteenstralen" (37 letters). Deze vraag is al vaak gesteld en beantwoord op het internet en dan vind je tussen de antwoorden vaak hele lange woorden, soms wel met meer dan 100 letters. Dat komt omdat je in het Nederlands heel gemakkelijk samenstellingen kan bedenken, dus (bestaande) woorden kan samenvoegen om zo een bepaalde betekenis te krijgen. Aangezien de regels van de bovenstaande tekst kwam ik op het volgende: Rioolwaterzuiveringsinstalatiebedrijfsmanagersassistent (55 letters)

Bronnen:
http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/9064

“grauwkopsalamander ???????(18 letters) Dat is dan een heel nieuw woord, dat nog nooit iemand eerder gezegd of gehoord heeft, en dat toch bij het Nederlands hoort. Als nu iemand ontdekt dat deze grauwkopsalamanders heel raar springen, kunnen we het voortaan hebben over: “grauwkopsalamandersprong”(24) Iemand die zich daarin uitgebreid verdiept, is dan een “grauwkopsalamandersprongspecialist”(34) En als de mensen die zich hierin verdiepen zich verenigen krijg je een: “grauwkopsalamandersprongspecialistenvereniging”(46) Het is niet heel erg waarschijnlijk dat dit laatste woord heel erg vaak gebruikt wordt, maar het kán wel.

Hottentottensoldatententententoonstellingszaalbeheerder 55 letters Volgens mij kun je met wat fantasie nog veel langere woorden maken. Nederlands is wat dat betreft een leuke taal, want je kunt allerlei woorden aan elkaar plakken om nieuwe woorden te maken.

Al eens koffie gezet voor een suikerrietappelstroopfabrieksdirecteurenbijeenkomst? Veel klontjes nodig!

Fietsbandenfentieldopjesfabriek (31) Niet de langste, maar wel een erg leuke! Goeie vraag!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100