Hoe doe je de aanhef van een sollicitatie brief als je niet weet wie je aanschrijft in de organisatie?

Is: Geachte heer/mevrouw, juist?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou zelf niet 'Geachte lezer(es)' zeggen, dat oogt voor mij nog iets te informeel. Op deze bron zie ik dat je het best 'Geachte heer, mevrouw' kan schrijven of een van de andere voorbeelden. "Als de naam van de geadresseerde niet vermeld wordt in het adres, zijn verschillende aansprekingen mogelijk. Geschikte aansprekingen zijn: - Geachte heer, geachte mevrouw - Geachte heer Geachte mevrouw - Geachte heer, mevrouw - Geachte heer of mevrouw In deze aansprekingen kan ook steeds mevrouw op de eerste plaats staan. Aansprekingen met mijnheer zijn niet gangbaar in geschreven taal, wel in een mondelinge aanspreking. Een aanhef met schuine streep, zoals Geachte heer / mevrouw oogt vrij technisch en is niet aan te raden." Toegevoegd na 2 minuten: "Aanhef Naar een onbekende geadresseerde schrijf je: "Geachte meneer/mevrouw,". Naar een bekende geadresseerde schrijf je: "Beste meneer Simonse,"." zegt mijn tweede bron. Ik denk dus niet dat die schuine streep erg veel uit maakt.

Bronnen:
http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1323
http://www.lsg.nl/motivatiebrief

Ik zou dan 'Geachte lezer(es)...' doen.

Geachte heer/mevrouw is goed hoor.

Het is juist ja. Toch zou ik achterhalen aan wie je de brief richt. Dit kun je makkelijk doen door te bellen en het te vragen lijkt net een stuk professioneler.

ja dat is goed , alleen wel met hoofdletter : Heer, Mevrouw

Of het correct is of niet weet ik niet maar ik vind 'Geachte' of, minder formeel, 'Beste' zonder verdere toevoeging een goede oplossing voor dit probleem.

Het is over het algemeen beter is mijn ervaring om een sollicitatiebrief aan een specifieke afdeling of een specifiek persoon te richten. Je voorkomt dan dat de brief door een bedrijf gaat zwerven. Je kunt vantevoren even telefonisch informeren naar de naam van de afdeling en/of persoon. Daarmee laat je tevens blijken dat je moeite hebt gedaan om de brief op de juiste plek en bij de juiste persoon terecht te laten komen en dat spreekt dan ook weer in jouw voordeel. Toegevoegd na 6 minuten: Als je weet of je de brief aan een man of aan een vrouw moet richten, is jouw probleem al (deels) opgelost. Dan kun je gewoon "Geachte heer de Wit"of "Geachte mevrouw de Vries" schrijven. Ik zou heer schrijven, geen meneer want dat staat wat informeel. Ik zou heer wel met een kleine letter schrijven want zo leerde ik het 40 jaar geleden al bij instituut Schoever. Heer, met een hoofdletter dus, wordt vaak als ouderwets gezien en dat wordt bij een modern bedrijf niet zo op prijs gesteld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100