in het nederlands zijn er mooie site's met spreekwoorden, zoals spreekwoorden.info is er ook een engelse vergelijkbare site ?

Weet jij het antwoord?

/2500

http://www.english-sayings.com/

http://wp.digischool.nl/engels/oefenen/woordenschat/spreekwoorden-en-gezegden/ Een leuke site met meteen de Nederlandse versie erbij die vergelijkbaar is.

Misschien heb je hier iets aan: Ook andere filosofen en bekende personen staan er. http://www.brainyquote.com/quotes/authors/m/mark_twain_10.html

Er zijn veel spreekwoorden en gezegdes in het Nederlands. Maar ook in het Engels. Het verrassende is dat een spreekwoord in het Engels soms erg veel lijkt op één in het Nederlands en soms juist helemaal niet. Na regen komt zonneschijn is in het Engels After rain comes sunshine, dit lijkt in de vertaling veel op elkaar. Maar een gezegd als het volgende kan je onmogelijk letterlijk vertalen: Het regent pijpestelen is in het Engels It's raining cats and dogs!! Leuk, hoor!! Op de volgende site kun je honderden Engelse spreekwoorden en gezegdes vinden (proverbs and sayings). Just some more; how about the following: A bird in the hand is worth two in the bush. Absence makes the heart grow fonder. After a storm comes a calm. Have fun!!!

Bronnen:
http://english.web-log.nl/english/2005/03/...

Op deze website vind je een massa spreekwoorden in het Engels. Ze staan volgens alfabet met de (Engelse)verklaringen er bij. http://www.englishclub.com/ref/Sayings/A/index.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100