Kippen zijn vaak bang en rennen weg. waarom heet het dan ''Er als de kippen bij zijn''

ik snap veel uitdrukkingen en spreekwoorden niet. maar deze vind ik heel apart. weet iemand de betekenis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gooi eens een snee brood in het kippenhok, ze zijn er als de kippen bij!

Nou, dan heb jij nog nooit kippen gevoerd, anders zou je dat wel snappen :)

Ja en ze zijn er als de kippen bij om redding te vinden :)

Er als de kippen bij zijn, betekend heel snel ter plaatse zijn om iets te krijgen of ook misschien om hulp te bieden, of uit nieuwsgierigheid.

kipen zijn heel erg nieuwsgierig en zullen zodra er iets in de ren te zien is wat op[ eten lijkt er meteen naar toe rennen en het onderzoeken,of het eetbaar is ,ook een bekende verzorger zullen ze begroeten door er na toe te rennen om te kijken of er iets eetbaars bij zit. vandaar dat ze er als de kippen bij zijn.

Sommigen besteden erg veel tijd aan GV en zitten bijna de hele dag op deze site. Zodra er dan een vraag gesteld wordt, zijn ze er als de kippen bij om een antwoord te geven en daardoor een graantje (lees: puntje) mee te pikken. Daar is natuurlijk niets mis mee, want vaak betreft het dan een goed antwoord. Alleen ontneemt het anderen de kans om ook eens een goed antwoord te geven. Da's dan weer een nadeel van dit gezegde.

Kippen kunnen niet goed vliegen en kunnen zich nauwelijks verdedigen en zijn dus een gemakkelijke prooi voor roofdieren. Dat is de reden waarom ze zich snel uit de voeten maken als ze zich bedreigd voelen. Kippen zijn echter ook erg nieuwsgierig én veelvraten, dus zodra ze merken dat er wat te halen valt, zijn ze er als de kippen bij. Zelf als er restjes kippenvlees bij de kliekjes in de ren gegooid worden. Stelletje kanibalen.

ik heb kippen gehad.Ze rennen snel weg als je bruusk komt aanlopen.Maar inderdaad voer je ze dan ben je zo omgeven met tientallen kippen.Zelfs stukjes kipppevlees uit de nassie aten ze zonder scrupules smakelijk op.Maar ja schapen rennen meestal ook weg als je bij ze komt. Als de kippen er bij is nu eenmaal ingeburgerd Toegevoegd na 1 dag: Toch een goede vraag , eenden zijn er als de kippen bij als je brood strooit.Maar kippen zijn er niet als de eenden bij:(

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100