Volgens beterspellen.nl is het verkleinwoord van diploma: diplomaatje. Maar wat is dan het verschil met een kleine diplomaat, dus ook een diplomaatje?

En is dat wel juist, dat een klein diploma zo wordt geschreven: diplomaatje? Ik had voor het komma'tje )kommaatje?) gekozen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er is geen verschil in spelling, maar je kunt de betekenis uit de context afleiden en dan is er natuurlijk wel verschil in uitspraak. Hoeft ook geen probleem te zijn lijkt me, er zijn wel meer worden met meer betekenissen die zelfs dezelfde uitspraak hebben zoals bv het woord " meer" Overigens ben ik het wel met je eens dat men in nederland weer eens is doorgeschoten met de regeltjes en mensen die niet konden spellen de spellingregels hebben laten opstellen; Diploma'tje of diploma-tje is natuurlijk veel duidelijker logischer en m.i. beter... maja dan wordt t nederlands te gemakkelijk waarschijnlijk

kwestie van accent en soms context het Nederlands is een ster in meerder betekenissen aan een woord geven

Een kleine diplomaat is een diplomaat die klein is. Een diplomaatje is een verkleinwoord voor diploma. Diplomaat en diploma hebben dus beiden een ander betekenis.

Het verschil zit 'm in de klemtoon. bij de persoon ligt de klemtoon op maatje, bij het papiertje op plo.

Context. Homonymen worden maar zelden verward. Een diploma schudt geen handen en een diplomaat wordt niet ondertekend. Het woord 'kroon' heeft wel zes of zeven betekenissen, en de wereld is nog steeds niet vergaan. Overigens zijn diploma en diplomaat woorden die ik in mijn 54jarig bestaan nog nooit verkleind heb.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100