Is de naam Voedsel en Waren Autoriteit niet dubbelop?

Is voedsel niet een waar? Wat valt er dan onder waren? Het lijkt me dat de VWA alleen geinteresseerd is in voedsel als het als product(waar) op de markt wordt gebracht. Zou het dus niet gewoon de Waren Autoriteit moeten zijn?

Toegevoegd na 8 uur:
Heb het gevoel dat mijn vraag niet begrepen wordt. Ik beweer:

1. Kleding is een waar.
2. Melk(voedsel) is een waar.
3. Voedsel valt onder waren.
4. Voedsel en Waren Autoriteit is dubbelop.
5. Banken en Meubels Winkel zou net zo stomme naam zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, voedsel en waren zijn beide heel verschillende dingen. Voedsel is alles wat eetbaar is, en waren zijn o.a. handelsartikelen. voedsel Te gebruiken voor elke stof die kan worden verteerd of geabsorbeerd door een menselijk of dierlijk lichaam. Dient als bron voor energie of een essentiële voedingsstof, om weefsel aan te maken of te vervangen of om de honger te stillen. Categorie: Materialen > materialen naar functie. Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10491 waren handelsartikelen, koopwaar, goederen dwalen, zweven Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/waren waren •goederen Gevonden op http://nl.wiktionary.org/wiki/waren waren 1) Beschermen 2) Dolen 3) Dwalen 4) Goederen 5) Handelsartikelen 6) Handelsgoederen 7) Handelswaar 8) Koopmansgoederen 9) Koopwaar 10) Omdolen 11) Rond gaan 12) Rond hangen 13) Ronddolen 14) Ronddwalen ...

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/Voedsel
http://www.encyclo.nl/zoek.php?woord=waren

Ze houden zich ook bezig met de verpakking waarin voedsel wordt aangeboden aan de consument.

De tekst van de Warenwet zegt over "waren": roerende zaken waaronder eetwaren, met inbegrip van kauwpreparaten andere dan tabak, en drinkwaren alsmede bij algemene maatregel van bestuur aan te wijzen onroerende zaken; Dus waren is niet alleen voedsel, maar er kunnen ook onroerende zaken onder vallen, welke dus geen voedsel zijn. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingen.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0001969/geld...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100