Welk lettertype is het beste?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Times New Roman, Verdana, Arial

Microsoft San Sherif... Mooie en strakke letters...

Het beste en meest gebruikte is nog altijd gewoon Times New Roman

Arial of Verdana in backlit tekst (zoals op computers) TImes New Roman of Arial op papier Beetje saai natuurlijk, maar zeker op een professionele publicatie (online of op papier) gaat de professionaliteit voor de originaliteit. Die moet je dan ergens anders in stoppen, maar niet in het lettertype. En gebruik nooit, maar dan ook nooit echt nooit Comic sans MS. Dat is het meest misbruikte 'speelse' lettertype en maakt tegenwoordig zelfs in de nieuwsbrief van de kleuterschool een kinderachtige en onprofessionele indruk.

Het beste? Het best leesbaar bedoel je? Zo ja, dan verschilt dit per medium waar het voor gebruikt wordt. Voor beeldschermen is dit vaak een schreefloos (sans serif) lettertype. Voor drukwerk (boeken met name) is dit vaak een schreef (serif) lettertype.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schreef

het beste voor wat? als je serieus genomen wil worden , bijvoorbeeld bij een sollicitatiebrief gebruik dan Arial of Times... in ieder geval geen comic sans, hoe leuk je die letter ook vindt... kijk naar vergelijkbare brieven die je zoal bij je post heb zitten en zoek naar een lettertype die daar op lijkt... als je met printen veel inkt wil besparen, gebruik je natuurlijk een kleine dunne letter zoals arial of tempus

als ik een brief stuur kies ik meestal voor comic sans ms duidelijke voor mij plezierig leesbare letter ben een dagje ouder met varifocus bril

Ik ben een fan van Cardara

Het beste lettertype is het type waarbij de lezer niet opvalt welk lettertype het is. Met andere woorden, zolang de lezer niet wordt gestoord door een vreemd lettertype, zal hij zich op de tekst blijven concentreren, en daarmee bereik je je doel. Het overbrengen van informatie.

Ecofont is het beste voor het milieu omdat het minder inkt gebruikt en toch heel duidelijk is. Je zal het wel eerst moeten downloaden. Toegevoegd na 2 minuten: Misschien leuk om te weten een nederlander heeft deze font uitgevonden.

Tahoma vind ik een duidelijk lettertype.

Ik denk dat de hele Helvetica familie het meeste cachet heeft. Van Helvetica tot Helvetica Neue. Chic en profi.

Je kunt kiezen tussen lettertypes met 'schreef' en 'schreefloze' lettertypes. Een schreef (ook wel Engels: serif) is het onderdeel van een lettertype dat aan de "pootjes" van de letters uitsteekt. Een schreef geeft het beeld van een letter een grotere vormvariatie. Daardoor zijn letters meer onderscheidend van elkaar en dus sneller herkenbaar. Ze worden minder snel verward met een andere letter. Dat maakt een tekst dus makkelijker te lezen. Een schreef maakt een lange tekst ook meer ondersteunend voor de ogen omdat de schreven de ogen van de lezer mede-begeleiden over de regel. Vandaar dat veel boeken en kranten een lettertype met schreef gebruiken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schreef

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100