Wat zijn goede Synoniemen voor liep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wandelde, ging, kuierde, verplaatste zich per benenwagen Toegevoegd na 1 minuut: drentelde, kosterde, slenterde, stapte

Ik zou zeggen "ging" Hij liep naar de supermarkt. Hij ging naar de supermarkt.

wandelde

gelopen

In het Nederlands indedaad ging, of wandelde. In het Vlaams (volgens mij tenminste, ik ben geen Vlaming, maar ik kom het wel regelmatig tegen), en vroeger ook in het Nederlands, is lopen hetzelfde als rennen, dan is rende of holde het juiste synoniem. In oude boeken voor gymonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen lopen (rennen) en gaan (lopen op wandeltempo)

begaf zich te voet struinde schreed bewoog zich voort te voet

Er zijn best veel synoniemen voor liep. Je kunt namelijk de synoniemen voor lopen gewoon in de verleden tijd zetten... Bijvoorbeeld: Wandelde, verplaatste zich te voet, stapte, struinde, enz. Als ik zou opschrijven wat mijn woordenboek suggereert ben ik heel wat tijd verder. Dit zijn er maar een paar.

Sjokte. Stiefelde. Dribbelde.

ligt er ook aan wat je er mee wilt uitdrukken: stapte is kordaat, kinderlijk hobbelde is een beetje onhandig lopen hinkte mag duidelijk zijn kuierde is op het gemak, open voor omgeving sjokte, daar heeft iemand geen zin zweefde, lopen als je dolgelukkig of verliefd bent schreed is iets voor de dominee of een andere autoriteit sleepte zich voort/naar is op je tandvlees enzovoorts

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100