Wat is een goed synoniem voor het woord "natuurlijk"? zie uitleg

Ik bedoel daarmee een andere dan de gangbare betekenis van het woord. Ik bedoel de betekenis van het woord "natuurlijk" als in zich verbonden voelen met de natuur. En dan in het bijzonder een gemeenschap die dichtbij de natuur staat. Een "natuurlijke gemeenschap" klinkt namelijk zo vreemd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Puur.

Natuurgetrouw zou ik zeggen. Of aards.

Je zou "natuurminnend" kunnen gebruiken; een natuurminnende gemeenschap.

Zuiver. Puur. Toegevoegd na 36 seconden: Groengezind Toegevoegd na 1 minuut: Wars van alle materiële ballast Toegevoegd na 1 minuut: terug naar de basis

Een natuurlijke gemeenschap is een gemeenschap die zich spontaan heeft gevormd. Een vervanging zou " spontaan " kunnen zijn. Het betekent in ieder geval dat er geen sturing van bovenaf plaatsvindt waardoor de gemeenschap wordt gesticht. Denk aan een klein dorpje waar iemand is gaan wonen, dan nog iemand, etc. totdat er zich een gemeenschap heeft gevormd. Met de natuur heeft het weinig te maken, de overeenkomst is alleen dat je met de natuur ook alles bedoelt dat niet door mensen van bovenaf is geregeld of gebouwd.

Een gemeenschap die dichtbij de natuur staat kun je een natuurgemeenschap noemen. In een woord.

Het grappig is dat de huidige betekenis van natuurlijk (uiteraard) alles met natuur te maken heeft, namelijk het volgt logisch uit de natuur(wetten). Wat jij bedoeld klinkt meer als naturisme - een term die dan weer een beetje je gekaapt door nudisten, maar ook weer verwijst naar puur natuur, zonder teveel menselijk ingrijpen. En de bedoeling ervan was.is ook beduidend breder dan alleen naaktloperij ; dat is vooral naar de buitenwereld het kenmerk. En ja, de oorspronkelijke filosofie van 'een met de natuur' kalft binnen het naturisme een beetje af doordat er meer mensen bijkomen voor wie alleen het nudisme belangrijk is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Naturisme

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100