Hoe komt het dat jongeren vaak "me" schrijven als ze "m'n" of "mijn" bedoelen?

Ik zie steeds vaker dat mensen "me fiets" of "me boek" schrijven als ze "m'n fiets" of "mijn boek" bedoelen. Het lijkt onder jongeren veel meer voor te komen. Is dat zo en hoe komt dit?

Toegevoegd na 40 minuten:
En zijn ze het zich bewust dat het feit dat het fout is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is het begonnen uit gemakzucht en ook nog eens over komen waaien uit de spreektaal. Inderdaad, zoals in eerdere antwoorden is genoemd: het is korter en makkelijker. In de spreektaal is ‘m’n’ langzaam veranderd in ‘me’. “Ik spring op m’n fiets” is tegenwoordig veelal veranderd in “Ik spring op me fiets”. Inmiddels is het helaas zo ver gekomen dat ‘me’ gebruikt wordt in plaats van ‘mijn’ zonder dat mensen beseffen dat het fout is.

da komt omda ze lui zijn, dit typt gwn veel sneller ;) en ze nemen de moeite ook niet om fouten te voorkomen Snap je hem zo?

Ik vermoed omdat 'mijn' in veel taalgebruik al een soort 'me'-klank heeft, en dat het dus meer fonetisch wordt opgeschreven. Zo zie je meer dingen opduiken, zoals wagten, ligten, enzovoorts.

De kwaliteit van het onderwijs keldert hard omlaag, dus misschien is dit een reden voor het slecht Nederlands schrijven.... maar ik denk ook, dat het ligt aan het smsen. Zo kort mogelijk schrijven. Toegevoegd na 43 minuten: N.a.v. je toevoeging: ik HOOP het, maar vrees van niet :-(

die ' is lastig te vinden op een toetsenbord, zeker op een telefoon.

Het ken ze nie boeie!

Het gaat een beetje om de buitenlanders in nederland die hebben nog niet het 'perfecte nl' zeg maar Het schrijft sneller hè

Ik ben zelf 13, ze zijn gewoon lui. Geen zin om het berichtje na te kijken. Ik weet (bijna) zeker als ze de tijd nemen om het berichtje te controleren dat ze best weten dat "me fiets" fout is.

Lui en ook zoals eerder genoemd is m'n een soort verbasterd naar me. Ik denk dat niet alle jongeren weten dat het een spelfout is :-( Ik hoop dat de meesten het wel weten.

Ik zelf doe dit ookwel:P,Ik ben er ook bewust van dat ik het fout doe inplaats van ik schrijf ik gwn k netzoals die gwn=gewoon :P zo gaat dat het word ookwel sms taal of msn taal genoemd ;).

simpelweg spreektaal ;)

Taal is een flexibel iets, smsen heeft er natuurlijk veel invloed op tegenwoordig en ik probeer ook te wennen aan gesproken zinnen als: -hij is beter dan mij-.(mijn kan ook)... -of zullie moeten naar school- (hullie kan ook). Ik denk dat taalveranderingen tegenwoordig gewoon sneller gaan. Ook in taal, eigenlijk zijn er twee schrijftalen naast elkaar ontstaan, dat mengt zich ook wel eens in de spreektaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100