wat betekend tertiaire lexicon?

ik maak een werkstuk over taalontwikkeling en kom ineens deze term tegen en kan nergens de betekenis ervan vinden.

de term staat in de zin:
uitbreiding van de woordenschat met het tertiaire lexicon

Weet jij het antwoord?

/2500

Woordenboek van de dienstverlenende sector in de maatschappij. Lexicon is woordenboek. De tertiaire sector in de maatschappij betekent al wat niet tot landbouw en industrie behoort (economisch gezien).

Het tertiaire lexicon is een aantal moeilijke woorden dat je pas op latere leeftijd leert (gok tussen 9 en 14). Als je tenminste bedoelt dat het primaire lexicon alle woorden bevat die je dagelijks vaak uitspreekt.

Je hebt primair, secondair en tertiair. Eerste, tweede en derde. Tertiair is dus derde. Een lexicon is een wetenschappelijk boekwerk. Tertiaire literatuur wordt ook wel het apparaat van de Neerlandicus genoend. Het geheel van hulpmiddelen dat de neerlandicus ter vervoeging staat voor zijn onderzoek. daarbij is te denken aan; de bibliotheek, archieven,musea, als ook handboeken, woordenboeken, catalogi enz. Ik denk dus dat het tertiaire lexicon de onderzoeksfase van het boekwerk betreft. Te beginnen met de bron (primair) het schrijven (secondair) en het onderzoeken van het geschrevene (tertiair).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100