Bestaat er een term voor iemand die zich snel aan mensen irriteert?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een (ouwe) zemelaar. Toegevoegd na 21 seconden: Een azijnpisser.

Je irriteert je niet aan mensen. Maar: Als je je snel ergert aan mensen, of mensen irriteren jou snel, dan ben je lichtgeraakt. Of snel aangebrand, of gevoelig of overgevoelig of misschien ook heetgebakerd. Toegevoegd na 37 seconden: Synoniemen: kittelorig, kwetsbaar, susceptibel, tips, fijngevoelig, kittelachtig, korzelig, kribbig, prikkelbaar.

Een omschrijving voor het woord irritatie is iemand die mensen bekritiseert, en op elk ding iets aan te merken heeft, en geirriteerd raakt door het kleinste voorval is een ergernis.

Zo iemand kun je een 'kruidjeroermeniet' noemen.

of zeurpiet

Zuurpruim.

Licht prikkelbaar...

je eigen normen en verwachtingen hebben is de eigenlijke term. Als ik bepaalde normen heb, dan heb ik ook bepaalde verwachtingen van andere mensen. Als deze mensen dan niet zouden voldoen aan die verwachtingen, kan dat dus leiden tot irritatie. Hoe hoger sommige mensen hun normen hebben, hoe meer anderen mensen dus aan hun verwachtingen moeten voldoen.

Bronnen:
http://www.thebecompany.nl/irritatie.htm

Een Grumpy.

een intolerante chagrijn!

Mopperpot. Ik weet er nog een paar maar ik denk niet dat het hier op gv kan.

Van iemand die zich heel snel aan anderen ergert, zeggen we in de regel dat die persoon lange tenen heeft. Iemand die snel anderen irriteert noemen we een zenuwelijer , bijvoorbeeld. Er zijn fraaiere termen te bedenken. Ik neem aan dat je de eerste bedoelt.

je kunt je aan mensen ergeren - daar heb je zelf last van. je kunt ook anderen ergeren - daar hebben anderen last van. anderen kunnen jou ergeren of irriteren - daar heb jij last van. en je kunt mensen irriteren - daar hebben die mensen last van, omdat jij iets irritants doet. Er zijn ook mensen die zeggen; ik irriteer me zo! Die ergeren zich dus aan zichzelf. Iemand die zich snel aan mensen irriteert/ergert, zou ik 'snel prikkelbaar' noemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100