is het verschil tussen conserveer- en conserveringsmiddelen?

Is dat er? Of zijn het twee verschillende vormen van hetzelfde woord [en dus synoniemen]

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik begrijp je vraag Jelle, naar aanleiding van mijn reactie ;) Dus nogmaals het verschil: Conserveringsmiddelen zijn stoffen die in grote mate aan het product worden toegevoegd ter conservering. Denk hierbij aan suiker, zout, alcohol of azijn. Ht zijn stoffen die de smaak ook zeer beïnvloeden. Deze producten hebben geen E-nummer, en worden of het etiket met hun eigen naam vermeld. Conserveermiddelen zijn stoffen die in kleine mate (<1%) worden toegevoegd ter conservering. Het zijn stoffen die als E-nummer worden aangegeven op etiketten (De nummers 200 t/m 299) Ze hebben dus dezelfde werking (conservering) en in die zin synoniemen. Conserveringsmiddelen beïnvloeden echter ook de smaak, en worden in grotere mate toegevoegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100