wat is een leeswijzer

Een hele stomme vraag waarschijnlijk, maar ik moet bij mijn verslag een leeswijzer maken, maar wat is het, en wat moet er in staan?

Merry christmas

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naast bovenstaand voorbeeld kan een leeswijzer ook gebruikt worden voor een omvangrijk document, bijvoorbeeld een jaarverslag of een wetenschappelijk/onderwijs boek. Het kan inderdaad ook bij een verslag gebruikt worden. In de leeswijzer geef je aan hoe het boek is ingedeeld en welke zaken op welke pagina's behandeld worden. Zo zorg je ervoor dat iemand die een omvangrijk boekwerk niet helemaal wil lezen snel kan zien welke bladzijden/hoofdstukken voor hem belangrijk zijn. Eigenlijk kun je het nog het beste vergelijken met een inhoudsopgave met tekst. Het enige verschil is dus dat er niet staat: hoofdstuk 1 - pagina 3 hoofdstuk 2 - pagina 6 Maar dat je kort in tekst (als voorbeeld) aangeeft dat in hoofdstuk 1 de probleemstelling en het referentiekader wordt omschreven. Dat in hoofdstuk 2 de hoofdvragen gesteld worden, in hoofdstuk 3 de hoofdvragen beantwoordt worden en in hoofdstuk 4 conclusies en aanbevelingen worden behandeld. Succes met je verslag!

Een leeswijzer bestaat uit een stappenplan waar de verschillende stappen die een lezer moet nemen om een tekst te begrijpen, zijn beschreven of gevisualiseerd. Toegevoegd na 7 minuten: Dus een "leeswijzer" (in het begin van een hoofdstuk) geeft de korte inhoud aan van wat er volgt, meestal gespecificeerd met precieze plaatsaanduidingen, bijv. op blz. 1 vind je dat, op blz. 2 vind je dat enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100