Waar komt het woord taboe vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

op wikipedia kan je het antwoord vinden: " Het woord taboe is afkomstig uit het Tongaans van Polynesië (tapu of tabu), waar het stond voor een religieus verbod op bepaalde plaatsen, voorwerpen, personen of acties. Het woord komt, conform de klankwetten voor de Polynesische talen, terug als tapu, kahu etc." http://nl.wikipedia.org/wiki/Taboe

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Taboe

De oorsprong is het Polynesische tapu, heilig, van ta (merkteken) en pu (buitengewoon). Dat is via de Engelse en Franse taal overgewaaid als tabou/taboo, voor iets dat verboden is.

Bronnen:
Van Dale Etymologisch woordenboek

Het is een Polynesisch woord. De Tonga-vorm is tabu; op Hawaii is het kapu; in Melanesië komt ook tambu voor. Het woord heeft een veelomvattende betekenis, maar in het algemeen duidt het op iets dat verboden is. Het wordt toegepast op alle gevallen waar dingen niet aangeraakt mogen worden.

Bronnen:
http://www.bezinningscentrum.nl/teksten/gi...

James Cook (Britse ontdekkingsreiziger 18e eeuw) gebruikte het woord als eerste in het Engels... and the rest is history!

Het woord ‘taboe’ is géén Nederlands woord. Het komt uit een taal die door bewoners van de eilandengroep Tonga wordt gesproken.

Bronnen:
http://www.cmo.nl/perdagwijzer/pdf/bob_tab...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100