Waarom is kortjakje een kinderliedje?

Aangezien ze een hoer is. Is het een subliminal message ofzo?

Toegevoegd na 4 minuten:
Met ziek wordt bedoeld in bed (seks), en kortjakje is volgens mij spreektaal voor open vest ofzo.

Toegevoegd na 10 minuten:
Maar ik bedoel, in een kinderliedje hoort toch niet zoiets te zitten? Ookal is het verborgen of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Subliminal message, welnee! Gewoon een schunnig, spottend liedje dat door de loop van de tijd verworden is tot een kinderliedje, net zoals veel schunnige verhaaltjes verworden zijn tot sprookjes.

Nee, het is van oorsprong geen kinderliedje, Net zoals "hop marianneke, stroop in het kanneke", en Annemarieke die naar de soldaatjes gaat (die gaat er echt niet zomaar op de thee), vertelt het liedje ook niet precies. maar net als de sprookjes, die vroeger als moraliserende verhaaltjes bij de open haard verteld werden, is men de betekenis vergeten en zijn het simpele kinderdingen geworden

IK heb wel eens gelezen dat het heel vroeger een kroegliedje was. Maar dat gebeurt vaker dat liedjes vanuit de kroeg de straat op gaan. En als niemand meer weet wat het eigenlijk betekende, wordt het een kinderliedje. Ach, wat geeft het, ik heb het 60 jaar onschuldig gezongen en weet pas enkele jaren iets over die oorsprong. Als jij het niet passend vind voor kinderen, het staat je vrij om het niet met je kinderen te zingen.

De meeste oude kinderliedjes waren oorspronkelijk niet bedoeld voor kinderen. Het waren volksliedjes die door volwassenen werden gezongen op bruiloften, op feesten en in de kroeg. Overigens was Kortjakje geen prostituee, maar een toiletjuffrouw met een alcoholprobleem. Zij heeft echt bestaan en heette Rachel, haar bijnaam was Rachel Valderappus. Valderappus is jiddisch voor schorremorrie.

Bronnen:
https://bertvanzantwijk.wordpress.com/2016...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100