Hoe waren de huizen van 1900 - 2000?

Zeg maar hoe de huizen eruit zagen, en hoe het toen gewoon was.

Weet jij het antwoord?

/2500

kijk maar om je heen, er zijn meer huizen uit de vorige eeuw dan huizen uit deze eeuw.

Je bedoelt waarschijnlijk hoe de huizen er 2000 jaar geleden uitzagen? Dar hangt van de plaats af. Meestal waren dat eenvoudige huizen.

Ik woon zelf in een rijtjeshuis uit het jaar nul. Nou die huizen zijn ten eerste heel klein en in mijn huis zie je in de woonkamer een nis wat warschijnlijk vroeger een bedstee is geweest. Maar dat is niet helemaal zeker. Verder heb ik achter het huis nog een stenenbak (zit vast aan mijn huis) met twee kleppen. Daar werden vroeger resten van kolen ingegooid.

Van de stad Utrecht wordt dat bijgehouden op de website van het UtrechtsArchief.. kom je hele leuke foto's tegen, vooral wanneer je uit Utrecht zelf komt! Geef een straatnaam op in dit scherm, en een jaartal, en het type beeldmateriaal.. en je kan effe lekker een uurtje zoet zijn met nostalgische fototjes te kijken.. :D

Bronnen:
http://www.hetutrechtsarchief.nl/collectie...

1900 minus 2000, dan kom ik uit op 100 jaar voor Christus. Bestel het boek in de link, en je weet hoe de huizen eruit zagen. John Clarke: The Houses of Roman Italy, 100 B.C.-A.D. 250: Ritual, Space, and Decoration

Bronnen:
http://www.amazon.com/Houses-Roman-Italy-1...

je kwam binnen in een portaaltje, soms was er een w.c. maar die kon ook buiten staan, een kleine keuken met een aanrecht waarop petroleumstellen, een ingebouwde kast voor de spullen, soms met een trapje naar beneden als kelder. een douche was er niet, je waste je in de keuken. een kleine huiskamer waar een tafel en een paar stoelen konden staan. als er veel kinderen waren werd er gewoon een plank over 2 stoelen gelegd. boven kleine slaapkamers, waar netaan een bed en een stoel kon staan, misschien nog een kastje. onlangs was ik bij iemand, die nog in zo'n klein huis woonde,ze had boven 2 slaapkamers, vrij klein, maar dat waren oorspronkelijk 4 kamers. Je had natuurlijk omstreeks 1900 ook heel grote huizen,als je in amsterdam de grachtenhuizen ziet, vanaf buiten gaat er een trapje naar beneden, achter die deur was het domein van het personeel, de keuken en de proviandkast en de huishoudster sliep daar ook. boerderijen hadden ook inwonend personeel, maar die sliepen boven de koeien, op de hooizolder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100