Waarom hebben de Duiters alles zo grondig schriftelijk vastgelegd in de Tweede Wereldoorlog, dat was toch niet zo slim?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ze vonden zich zelf wel slim. De oorlog verliezen was immers volstrekt uitgesloten.Men wilde weten hoeveel joden er waren,en hoe lang het duurde om ze uit te roeien.Dus alles moest vast gelegd worden om bij te houden hoe de klus vorderde.Ook werd bij gehouden hoeveel de bezittingen van de joden waard waren.De opbrengst werd gebruikt om zo veel mogelijk de onkosten te dekken van alle trein transporten en de kosten van de vernietigingskampen.En ja daar is een hele administratie voor nodig.

Om efficient te werk te gaan hadden de Duitsers wel een goede administratie nodig. Verreweg het meeste ervan hebben ze vlak voor het einde van de oorlog verbrand, zodat ze hoopten dat de geallieerden niet erachter zouden komen wat er precies in de kampen gebeurde en hoeveel mensen de duitsers omgebracht hadden..

dat laat dus zien hoe arrogant ze waren, ze dachten de oorlog toch wel te winnen dus hielden alles precies bij voor achteraf. Toegevoegd na 20 seconden: trouwens, als je niet arrogant bent begin je waarschijnlijk ook geen oorlog.

Het was niet het bedoeling dat Duitsland ging verliezen, en het doel van administratie is om een goeie overzicht te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100